Dagens hopp-ridpass!

Förlåt för dålig uppdatering med jag hade fullt upp igår och mer fullt upp idag! Har konstant hållt igång sen kl.15 tills nu med en middag hemma på 10 min, galet! Men nu är jag hemma och dagen börjar lida mot sitt slut så äntligen kan jag uppdatera!

Jag kom precis hem från ridskolan efter en jätterolig hopplektion på Bettan, som jag har berättat om! Förra gången jag hoppade henne gick det jättesnabbt och hon var väldigt stark så jag undrade om det skulle vara samma idag, men nej nej! Hon har blivit så himla lydig och mycket starkre i kroppen vilket hjälper i hoppningen. Hon var så himla duktig och det är verkligen kul att jag har ridit henne så mycket för nu vet jag exakt hur hon är. Vi hoppade väldigt mycket vilke var super för ibland så blir det lite segt. Vi hade tre hinder, ett på ena långsidan, ett på ena kortsidan och ett på andra långsidan, vi hoppade alltså mycket på rakt spår. Vi skulle även sakta av till trav och sedan fatta galopp igen innan hindret på kortsidan så vi visade att vi hade kontroll. På rakt spår är det ju viktigt att ha bra balans, rak anridning och på Bettan är man tvungen att samla galoppen mycket annar blir det för flackt! I början blevdet lite så men efter tag hittade jag rätt och det gick som en dans. Ska nog ta och ställa upp i en hopptävling på ridskolan med henne snart för det är ju så kul att hoppa!

Just nu är jag väldigt trött men glad att dagen fick en så bra avslutning, jag älskar denna häst. Den 3 juni är det dressyrtävling och jag hoppas på henne! Nu ska jag snart sova men ska fixa minst ett tidsinställt som kommer imorgon! Lovar en bättre uppdatering imorgon! God natt <3



Bild lånad härifrån!

Inget stall idag!

Godmorgon! Idag har jag ingen vanlig skoldag utan jag har bara en livskunskap lektion som börjar så jag sitter fortfarande hemma i pyjamas och helt ofixad. Jag behöver inte gå hemifrån förrän 12.15! Dock är jag så duktig att jag har gått upp och satt mig med matteboken för imorgon är det nationella vilket betyder att man ska kunna hela boken...Men det känns helt ok och om jag pluggar lite till ska nog det mesta sitta. Det är bra att kämpa på!

Idag är det inget stall men jag har fullt upp! När jag slutar 14.10 ska jag ta mig hem igen, plugga mer matte, ut och springa och sedan är det en coachclinic för Täby Baskets ledare. Som jag skrev i min presentation tränar jag ju ett tjejlag i basket. De är födda 02 och är världens bästa. Jag har ju spelat själv sen jag var 7 år men valde att sluta för ca 1,5 år sedan. Börjar dock bli lite sugen igen men då blir det inte seriöst utan bara för att ha kul! Så det var bara bra att det inte var nått stall idag, skulle bli mycket!

Jag ska försöka hinna fixa nått tidsinställt innan jag åker och så kommer jag nog hinna uppdatera något innan ikväll! Ha en bra dag! <3


Dagens ridpass!

Ojojoj vad bra det gick idag. Jag höll mig till mina planer och red fram ute på en äng och gick sedan till banan för att hoppa lite. Innan jag red byggde jag fram två hinder, ett kryss och ett räcke som stod skillda från varandra!

Jag började med att skritta till en äng och jobbade lite i skritt och trav med mycket böjning. Hon var jättejobbig i början men det blev lite bättre efter ett tag. Jag tog även en galopp och efter det skrittade jag tillbaka till banan och började hoppa lite. Jag började med att travhoppa krysset och det gick jättebra. Pärlan tyckte det var jättekul och hoppade väldigt bra för att vara andra gången vi hoppar tillsammans och andra gången hon hoppar på flera år. Sedan började jag hoppa räcket som låg på typ 50 och då hoppade hon ännu bättre, hon har grymma bakben. Sedan tog vi anridningen i galopp och jag var lite tveksam ifall hon skulle hoppa eller om hon skulle stanna eller snubbla m.m, men icke sa nicke! Hon hoppade superbra och tekniken blev mycket bätre, härligt luftiga språng, fina framben och fina bakben. Jag rullade på några gånger och tog lite pauser ibland. Jobbade lite dressyr emellan åt också!

Hon blev jättefin i dressyren och det är tack vare hoppningen. Hoppningen är verkligen lösgjörande för hästen vilket många missar ibland. Hon har varit lite kämpig i dressyren så det var kul att hon lossnade lite idag! Jag var väldigt glad efter ridpasset och ni ska jag komma igång att hoppa mer! :)


På bussen!

Man måste ju älska dagens teknik, sitter nu på bussen och bloggar. Detta var inte vanligt för några år sedan haha! Men nu är jag påväg till Pärlan och idag blir det ett pass på banan, har lite planer på markarbete och kanske hoppa nått litet språng. Vi har precis kommit igång att hoppa lite småhinder och både jag och Pärlan tycker det är superkul! Men först ska jag gå till en äng i närheten och rida fram för det blir mycket roligare för henne. Hon är lite bättre bjudning ute i naturen så då kan jag ta tillvara på den! ;) Hon står ju på ett stall där det inte finns något ridhus och i början var det ganska jobbigt för vi flyttade vi årsskiftet. Men nu är det vara underbart och det är bra för henne att slippa ridhus, fast somliga dagar saknar jag det...

Jag skriver om dagens ridpass när jag kommer hem!


Dagens bild!



(OBS INGA BIIDER FÅR TAS IFRÅN BLOGGEN UTAN MIN TILLÅTELSE)

N.Y.C

På sportlovet var jag i min absoluta favoritstad New York! Det vara andra gången jag var där och jag är kär. En dröm jag har är att åka dit efter skolan och plugga foto  ityp ett år eller nått sånt, vore skitkul! Vi får väl se vad som händer! Men men, kameran gick varm när jag var där så jag bjuder på lite bilder. Finns hur mycket som helst så detta är en början!













(OBS INGA BILDER FÅR TAS IFRÅN BLOGGEN UTAN MIN TILLÅTELSE)


Tack!

Tack för alla fina kommentarer! Statestiken är på topp och jag är jätteglad, en megabra bloggdag! Nu ska jag sova är ju dax för skola imorgon....Men nu är det inte långt till sommarlov och imorgon har vi också foto som är kul. Undrar vad vi ska hitta på? Direkt efter skolan imorgon ska jag till Pärlan men jag har tillgång till dator hela dagen så jag kommer uppdatera plus att det kommer några tidsinställda!
Fortsätt att gå in på min blogg och lämna gärna en kommentar så blir jag motiverad och glad. Alla som lömnar en bloggadress får ett besök av mig på sin blogg!

Sov gott alla underbara människor, vi hörs imorgon! <3


Mitt charmtroll får stå för en sista bild!

Dagens ridpass!

Idag så var jag som sagt hos Pärlan och det var så mysigt! Jättehärligt väder och världens bästa häst. Jag gjorde iordning stallet först med mockning, vatten och mat. Sedan hämtade jag henne och medans hon betade borstade jag henne ute i det härliga vädret, jättemysigt! Sedan tog vi en härlig uteritt på 1 h 15 min och oj vad kul det var. Pärlan var på jättebra humör och var pigg och glad. Jag jobbade henne i skritten och traven frö hon har varit lite bråkig på banan och i början var hon det även idag med tillslut släppte det och hon var superfin! Hade lite kondisträning så jag gjorde lite galoppintervaller och i galoppen satte jag lite tryck i henne och stundtals fick och racea lite, jättekul tyckte både hon och jag! När vi kom tillbaka var både hon och jag jättesvettiga så jag svampade henne och sedan fick hon torka ute.

Där Pärlan står är det en underbar natur att rida ut i och man stöter nästan aldrig på bilar eller nått sånt. Dock finns det gott om djur av alla olika möjliga slag. Än så känge har vi bara stött på rådjur, älg och några konstiga stora fåglar som jag inte vet vad det är! Idag såg vi ett rådjur men Pärlan är så van vid dem nu så det var inga problem! Det var en riktigt lyckad stalldag idag!

Här är några halvkassa mobilbilder:







Converse All Star!

Jag äger väldigt många converse, hela 12 par...Vet inte riktigt hur det gick till men de är typ de ändå skorna jag använder. Jag älskar även att fota dem, blir så härliga färger och härlig känsla! Här bjuder jag på några!











(OBS INGA BILDER FÅR TAS FRÅN BLOGGEN UTAN MIN TILLÅTELSE)




Dagens bild!



Converse All Star!

(OBS INGA BILDER FÅR TAS IFRÅN BLOGGEN UTAN MIN TILLÅTELSE)

Måste införskaffas!

Jag har kommit igång och tävla lite klubbtävlingar på ridskolan efter ett ganska långt tävlingsuppehåll! Jag tävlade dressyr för några veckor sen på en häst som heter Hero som jag hade ridit en gång innan plus att det var andra gången jag red programmet LB:1. Jag ville ha Bettan men hon var skadad på hon kunde inte vara med och Hero är en kontrast mot Bettan att rida så mina förväntningar var inte så höga. Men men, det gick bra och jag slutade på en fjärde plats och blev placerad, superkul!

Nästa tävling är den 3 juni och det är dressyr igen och denna gång tror jag att jag får Bettan. Jag är supertaggad och speciellt nu när det har gått så bra denna termin! Dock så behöver jag ett par nya vita ridbyxor, dessa slits ju så mycket. Ska nog ta och införskaffa mig ett par helskodda från Hööks och jag skulle även behöva skaffa mig en kavaj men det får nog bli lite senare!

Dessa ska jag köpa tror jag!


Måste även köpa några snoddar så jag kan knoppa och då ska jag köpa silikonsnoddar, dem är verkligen superbra! Håller mycket bättre än tunna! Och så måste jag köpa pälsglans till Pärlan, hon har så mycket man och svans så det gäller att hålla det snyggt och prydligt!



Nästa - Stallet!

Nu ska jag alldeles strax åka ivåg till stallet och rida Pärlan. Dagnes planer är en härlig uteritt i det härliga vädret och bara mysa. Idag är det verkligen det perfekta rida ut-vädret, sol, varmt och vindstilla! Jag satt och funderade lite på vi skulle ha för outfit idag och jag tror att det blir rosa. Jag har ett rosa schabrak till Pärlan och så tar jag en rosa piké. Pärlan är jättesnygg i rosa, tar bild på henne idag och lägger upp sen! Det kommer upp lite tidsinställda inlägg idag och det kanske blir nån liten uppdatering från stallet, vi får se!

Igår var en riktig höjdardag på bloggen med många besökare och många kommentarer, jättekul! Fortsätt kommentera och lämna din bloggadress så går jag in på din blogg och kollar! Ha en bra dag!



Glöm inte bort att följa sooderbergs på Instagram!

Dagens pyssel!

Dags för lite uppdatering! Jag har varit sjuk sedan i torsdags så idag har jag bara tagit det lugnt för jag är inte helt ok. Trots detta så blev det en snabbis i stallet idag där mamma rider för att hjälpa till och umgås lite med hästar. Sedan har jag badat min lilla fluffboll till katt, han var jättesmutsig. Han har så himla lång päls så den blir smutsig efter ett tag. De flesta katter gillar ju inte att bada för vatten är inte en favorit men så funkar inte Tosse. Han tycker att det är ganska skönt och när han har torkat igen är han så fin och han vet att han är det så han går runt och visar upp sig, haha! Fast jag kan inte förneka att han är snygg för det är han. Han är en väldigt speciell filur som jag älskar av hela mitt hjärta! <3

Nu är jag helt död, så det blir ännu en lugn kväll. Skulle egentligen träffad några kompisar idag men jag fick ställa in ännu en gång (hade planer i torsdags också)....Men men, jag vill bli frisk tills imorgon för då är det Pärlan som gäller och det blir en uteritt i det härliga vädret som dem säger ska komma imorgon! Ska kondisträna lite och kanske gå in i skogen så hon får lyfta lite på fötterna. Skriver om ridpasset imorgon och kan nog fixa några bilder också! :)


Min fiiina och underbara kisse! <3

Och kom ihåg, följ sooderbergs på Instagram!

Dagens bild!



(OBS INGA BILDER FÅ TAS IFRÅN BLOGGEN UTAN MIN TILLÅTELSE)

Följ mig på Instagram!

Skulle bli jätteglad om just DU vill följa mig på Instagram, mitt namn är sooderbergs!


Flowerpower!

Fotade massa blommor idag på landet och här är några av dem!













Vad tycks? Lämna gärna en kommentar!

(OBS INGA BILDER FÅR TAS IFRÅN BLOGGEN UTAN MIN TILLÅTELSE)

På landet!

Nu e jag pa landet, ska snart aka hem! Har fotat massa blommor som jag ska redigera nar jag kommer hem sa da lagger jag upp dem! Har inte alla bokstaver darfor e texten konstig!

Dagens bild!



Älskar att fota blommor och får riktiga sommarkänlor av denna bild!

( OBS INGA BILDER FÅR TAS IFRÅN BLOGGEN UTAN MIN TILLÅTELSE)

Jag älskar att vara ledig!

Gud vad det är skönt med långhelg! Tyvärr så låg jag hemma igår med feber och halsont men idag så är det lite bättre. Ska snart ta bussen ut till landet där mina föräldrar är, orkade inte följa med igår. Jag tror att det blommar en del där nu så kameran kommer att hänga med så ska jag fota massa nya blombilder. Det blir verkligen helt fantastiska bilder med alla olika färger och former.

Jag hade planer på att åka till min bebis Pärlan idag men eftersom jag inte känner mig helt ok så tar jag det lite lugnt idag så jag är frisk söndag och måndag då jag brukar rida henne. Ska sätta mig nån dag och skriva om min och Pärlans tid tillsammans och hur viktig den hästen är för mig. Kanske slänger in ett mobilinlägg nu när det äntligen fungerar och så uppdaterar jag ikväll med massa nya bilder förhoppningsvis!



En bild från landet förra året, visst känns den jättesommrig?

Dagens bild!



Bild som jag tog när jag var i New York på sportlovet i år! Min absoluta favoritstad och hoppas att jag är tillbaka där snart igen!

(OBS INGA BILDER FÅR TAS FRÅN BLOGGEN UTAN MITT TILLSTÅND)

Here we go!

Nu ska jag komma igång med den här bloggen. Varför inte börja med att skriva om gårdagens ridpass på ridskolan!

Igår var det markarbete och jag fick min prinsessa Bettan. Jag har ridit henne varenda vecka förutom en denna termin och vi går från klarhet till klarhet. För kanske 2-3 år sedan var jag skötare på henne och red henne väldigt mycket och jag har lärt mig så otroligt mycket på denna häst. Tillsammans med en bra instuktör och denna grymma häst har jag lyckas ta mig till en ny nivå i ridningen och det är så kul. Denna termin så jag har hon också utvecklat mig enormt. En otroligt fin häst som betyder väldigt mcket för mig och har gjort det de senaste åren!

Så, tillbaka till lektionen. Bettan tycker att det är väldigt kul med bommar och har tendens att dra iväg när dem kommer fram men inte igår. Hon hade bra takt och tempo under hela lektionen och i traven var hon helt AMAZING! Gick i en hög form, hade med sig bakbenen och flashigt steg. Jag har verkligen hittat alla knappar i traven nu vilket är jättekul. Det som har varit en utmaning för oss är galoppen då hon gärna "dyker" och släpper bakbenen helt för att slippa jobba. Det har blivit mycket bättre men stundals blir hon lite lång och låg men det är bara att fortsätta öva. Stundtals kan man samla henne men hon orkar inte riktigt och det gör inte jag heller, haha. Men vi skulle galoppera på en volt över en upphöjd bom och hon var så duktig. Kom perfekt varenda gång och höll takten och balansen!

Innan galoppen red vi en liten bombana i trav och skritt som gick super. Är väldigt nöjd och är supertaggad på hoppningen nästa vecka, är 99,99% säker på att jag ska rida henne igen. Förra hoppningen gick sådär på henne så nu vill jag ta nya tag speciellt nu när vi har haft flera grymma lektioner i rad!



Min prinsessa och min instruktör! Visst är denna häst helt galet snygg???

(Bild lånad från denna sida)

RSS 2.0